Konečně je krásně, sluníčko svítí a všechno venku kvete. A to je pro mnoho lidí právě ta potíž. Místo, aby si užívali, trpí solární alergií, sennou rýmou, nebo kombinací obojího.

S oběma potížemi si ale dokáží poradit tkáňové soli.

SOLÁRNÍ ALERGIE

Proč vlastně vzniká? V kůži se běžně hromadí toxiny. A pokud je nedostaneme pryč (pravidelné očisty, zdravá životospráva…), tak se ozvou právě v momentě, kdy se kůže zahřeje na slunci. Pokožka zrudne, svědí, pálí, mohou naskákat drobné pupínky a obvykle se tento stav v průběhu léta příliš nelepší.

Nat Sulph

Říká se jí biochemické košťátko, protože doslova vymete nepořádek z buněk. Podporuje správnou činnost jater (a žlučníku), čímž tělu pomáhá se s nepořádkem popasovat. Pokud játra nestíhají, jde “odpad” ven z větší části právě přes kůži, z čehož jsou nepříjemné vyrážky.

Nat Mur

Zajistí správnou hydrataci těla a pomůže odplavit odpad, který vymetla Nat Sulph. Při jakémkoliv detoxu, dietě apod je vhodné si hlídat pitný režim, protože hrozí dehydratace – tělo se snaží co nejrychleji zbavit nepořádku, vyplavit jej. Nat Mur podporuje správnou činnost ledvin.

Při solární alergii užíváme obě soli, minimálně 4 tablety denně od každé. Je dobré brát je preventivně, dříve, než se problém objeví. Pak postačí zmiňované 4 tbl. Při akutních potížích je možné užít až 15 tbl denně, pravděpodobně bude ale stačit 6. Až dostanete alergii pod kontrolu, můžete snížit dávkování.

A myslete na to, co jíte a pijete. Vhodný je dostatek čisté vody. Alkohol a slazené nápoje potíže vždy zhorší.

SENNÁ RÝMA

Jedná se o neadekvátní odpověď těla na alergeny. Z nosu teče, oči slzí a pálí…

Kali Mur

Tato tkáňová sůl posiluje buněčné membrány, které pak jsou odolnější vůči okolním vlivům. Včetně alergenů. Dále má v popisu práce výrůstky nad úrovní kůže (bradavičky, tukové výrůstky, akne rosacea, molusky…) a také ředění krve. Nemusíte se jí proto bát, ale pokud berete léky typu Warfarin apod, je vhodné chodit častěji na kontroly k lékaři. Pravděpodobně vám sníží dávku léku a dostanete pochvalu.

Nat Mur

Aby bylo, co ředit, je opět nutná správná hydratace organismu. U alergických potíží je hydratace nutná ze stejného důvodu, jako u solární alergie. Je potřeba odplavit “nepořádek”.

Opět je dobré začít s podáváním ještě před začátkem “vaší sezóny”. Pak stačí 2-4 tbl denně od obou. Pokud už máte akutní potíže, zvyšte dávku na 6 tbl denně od každé soli.

Pokud se chcete na něco zeptat, pište, jsem tu.

Přeji vám krásné léto.

Vaše Magdalena.

Foto: internet