Toto roční období nahrává nejrůznějším virózám, nachlazení, rýmám a tak dále. Pomalu také začíná pylová sezóna. Zdá se to neuvěřitelné, ale je to tak. Příroda sice ještě spí spánkem spravedlivých, ale již brzy začnou kvést první “trousiči alergenů”. Tak se teď podívejme, jak na ně vyzrát pomocí tkáňových solí.

Sama pro sebe jim říkám “akutní trojka”.

Frontální útok má na starosti Ferr Phos. Nejen, že dodá tělu dostatek železa, ale také podpoří vaši obranyschopnost. Velmi vhodná je pro lidi, kteří jsou v neustálém kontaktu s lidmi – obchody, úřady, open space kanceláře, školy, mateřské školky…

Ferr Phos je skvělá v první fázi zánětu. Ten moment, kdy cítíte, že na vás “něco leze”, ale ještě nevíte, co z toho bude. Není vám dobře, ale ještě se nespustila rýma. Můžete mít červené tváře, cítit horkost… Preventivně lze užívat dvě tablety denně. Při akutní infekci pak až 15 tablet denně.

Druhá fáze zánětu patří Kali Mur. Už se spustila rýma, je průhledná až bělavá, zatím spíš tekutá. Tato sůl posiluje sliznice a membrány v těle (ano, všechny). Zvyšuje jejich odolnost vůči alergenům. A jsme u senné rýmy. Je vhodné začít Kali Mur používat o něco dříve, než přijde “vaše” chvíle, cca o měsíc. Sliznice tak mají dost času na regeneraci a posílení. Preventivně opět stačí dvě tabletky denně, akutně dle potřeby.

Třetí fázi zánětu pokrývá Kali Sulph. Výtok je zelený, žlutý, hnisavý – nastoupily anaerobní bakterie. Kali Sulph zajišťuje vnitřní buněčné dýchání. Dovede kyslík dovnitř buněk a to mají “anaerobové” opravdu neradi. Kapitulují. Použít ji můžete i v případě hnisajících poranění. V akutní fázi podávejte klidně 15 tablet denně.

Takže jak “trojku” brát?

Pokud chcete brát preventivně něco na posílení obranyschopnosti, dvě tabletky Ferr Phos jsou přesně to, co hledáte.

Pokud už se něco děje, nasaďte vyšší dávku Ferr Phos. Je velká šance, že infekci zastaví. Pokud je na to pozdě a začne rýma, přidejte k ní Kali Mur. Pokud bylo pozdě i na ni a rozjede se ošklivá zelená rýma, vyměňte Kali Mur za Kali Sulph.

Nemoc má tendenci odcházet po vlastních stopách, takže až rýma opět zbělá či zprůhlední, je vhodné podávat znovu Kali Mur.

Tkáňové soli si můžete objednat na magdalenahomeopatie@gmail.com nebo na tel. 777847282.

Vaše Magdalena.