Blíží se jarní prázdniny a mnoho z vás míří na hory. Pokud nejste ten typ, co sjezdovku sleduje nejraději zpoza okna teplé místnosti, pak by se vám mohly hodit následující léky. Jen tak, pro případ… Ani doma se vám neztratí.

Aconitum napellus

Skvělý lék na šok. První, který podáte v případě úrazu, aby se u poraněného člověka nerozvinula šoková reakce. Pacienti v obraze Aconita dost často mlčí, vypadají zaraženě, ale mohou být i hysteričtí, spektrum šokových reakcí je velmi široké.

Aconitum vám pomůže též s následky prochladnutí, když se objeví náhlé příznaky nemoci. Prudká horečka z ničeho nic a pod…

Arnica montana

Použijete ji u všech typů pohmožděnin, zlomenin, podvrtnutí, úrazů hlavy… Pacient v obraze Arnicy vám bude tvrdit, že mu nic není, a pravděpodobně bude obtížné se ho dotknout.

Agaricus

Tento lék vám pomůže v případě omrzlin, které jsou červené, pálí a svědí. Pacientovi se uleví v teple, chladem se naopak jeho stav velmi zhorší.

Bellis perennis

Lék na pohmoždění či poranění hlubokých měkkých tkání – prudké nárazy do břicha a hrudníku například při srážce na sjezdovce…

Hypericum

Kdykoliv dojde k pohmoždění či poranění částí těla, kde se nachází hodně nervových zakončení (zhmožděné prsty apod). Velmi pravděpodobně se díky němu obejdete bez analgetik.

Ruta graveolens

Ruta je skvělá na naražení či poranění kostí. U úrazů kostrče dokáže pravé divy. Může jít ale i o naražené rameno, holeň, koleno… Jen musí být bolavá kost.

Rhus toxicodendron

Pokud jsou úrazem zasaženy šlachy a vazy, je na místě podat Rhus tox. Pacientovi ulevují teplé obklady a teplo obecně.

Akutně podávejte 3-5 x denně jednu kuličku do odeznění příznaků. A kdyby něco, volejte 🙂 777847282

V závislosti na intenzitě poranění je samozřejmě nutné v některých případech vyhledat lékařskou pomoc. Podáním homeopatik však můžete poraněnému ulevit od bolesti, zabránit nástupu šoku a v neposlední řadě urychlíte hojení.

Přeji vám, ať si užijete krásné prázdniny přesně podle vašich představ a bez nehod.

Vaše Magdalena.