Klíčová slova: poranění vnitřních orgánů, autonehody, karamboly na kole…

Odvar ze sedmikrásky používali už staří Římané. Dávali vojákům pít odvar, aby víc vydrželi.

Bellis se skvěle uplatní v dramatických situacích, jako je třeba autonehoda a “volant naražený na hrudník”. Nebo když přeletíte kolo a narazíte se o řídítka do hrudníku či břicha.

Vlastní zkušenost: Bylo nebylo, naši fenku srazilo auto. Dostala nárazníkem bokem na hrudník. Než s ní muž vyjel na veterinu, sypala jsem do ní na střídačku Arnicu a Bellis. V potenci 1M, po minutě. Vyšetření odhalilo kromě jiného pneumotorax. Veterináři dostali léky a návod, jak je podávat a opravdu je podávali, protože pneumotorax se stahoval tak, že se sami podivovali. Po dvou dnech byl tak stažený, že mohli přistoupit k operaci (čekali kvůli umělé ventilaci, která by pneomotorax mohla znovu “roztrhnout”).

Dál se hodí, když si namůžete hluboké svaly. Je jedno, jestli jste byli velmi sportovně aktivní, nebo třeba zryli celou zahradu na jeden zátah. Bellis dá svaly zase do pořádku, takže se budete moci bezbolestně hýbat.

Příklad: Opravdu jsem zryla kus zahrady jedním tahem a pak skučela. Dala jsem si Arnicu a bylo to lepší, ale ne „ono“. Po podání Bellis se svaly konečně uvolnily a já se mohla hýbat bez „průvodných zvukových efektů“.

Stejně tak vám pomůže po operacích břicha a hrudníku. Kýly, hysterektomie, operace prsou…

A ještě jeden tip – když se žena silně uhodí do prsou (zásah míčem při sportu, zavírající se dveře, kopanec od rozdováděného dítka…), je vhodné podat jednorázově (nebo do vymizení bolesti) Bellis. Může být v potenci c 30 ale i c 200. V tomto případě totiž zabrání vzniku malformací, které se někdy rády zvrhnou do závažných stavů.

Uplatní se také při podvrtnutí kloubů s krevním výronem a ztuhlostí.

PS: Bellis seženete jen na předpis, nebo od homeopatů.

Fotil Strýček Google.