Chladná rána, teplá odpoledne, kraťasy a trička s krátkým rukávem jsou vcelku zajištěný způsob, jak nastydnout. Ale jak to našim ratolestem vysvětlit?

Dobře, přijměme kapitulaci s grácií a pojďme na to “od lesa”.

Základní trojkombinace tkáňových solí pro toto období je:

FERR PHOS

Můžeme podávat preventivně 2 tablety denně. Pokud se “nezadaří”, zvýšíme na 4-15 denně.

První stádium zánětu. “Něco na mne leze”, pálení v nose či krku, ale nic zatím neteče; horkost i zimomřivost, červený obličej – prostě klasický obraz začínající rýmy nebo virózy. 

KALI MUR

Podáváme v případě, kdy “už něco teče” – bílá či průhledná rýma, při kašli bílý či průhledný hlen. Druhé stádium zánětu. V akutním stavu podáváme 4-15 tablet denně. Kombinujeme nadále s FERR PHOS.

KALI SULPH

Třetí stádium zánětu – rýma či hleny jsou zelené, žluté, jinak barevné. Dýchání může být obtížné. V akutním stavu podáváme 4-15 tablet denně.

VITAMÍNY B, C, D

Vitamíny C a D účinně podporují náš imunitní systém. Vitamín C si pořiďte ideálně 1000 mg s postupným uvolňováním a šípkovým extraktem. Někdy se dá domluvit s praktickým lékařem na injekčním podávání, ale obvykle si to musíte “vyběhat sami“. 

Při prvních příznacích respiračního onemocnění se výborně hodí TINKTURA Z LICHOŘEŘIŠNICE. Většinou ji máme zapsanou v kolonce “močové cesty”, ale ona se umí postarat i o cesty dýchací. A velmi úspěšně. 

NĚCO NA NERVY

Vitamín B se určitě neztratí. 

Pomůže také tkáňová sůl MAG PHOS, ideálně v kombinaci s CALC FLUOR.

Pokud vám ze současné situace “hrabe” a bojíte se, za jak dlouho vám přistanou ratolesti doma na online výuce, sáhněte po Bachových květových esencích. Rescue Remedy Night si jako první pomoc můžete naordinovat sami. Obsahuje krizovou esenci a k ní Bílý kaštan, který vás zbaví úporných myšlenek “cobykdyby”.

Přeju nám všem, abychom to zvládli ve zdraví fyzickém i duševním.