Často přicházejí pacienti proto, že běžná alopatická medicína jim nedokáže pomoci. Buď to nejde vůbec, nebo chybí ještě krůček či krok k plnému uzdravení. Potíže mohou být fyzického i psychického rázu, obvykle obojí, protože dlouhodobě nedobrý zdravotní stav naši psychiku ovlivňuje.

Další přicházejí, protože se jim neustále vrací nějaká nemoc. Každé jaro mají rýmu, každý podzim mají určitý typ kašle, celé léto jim teče z nosu, celou zimu slzí oči… a nechtějí brát stále dokolečka antibiotika, nebo léky na alergii, astma apod.

Někdo se prostě „jen“ necítí dobře. Není to ono. Může chybět radost ze života, člověk se cítí „otrávený“, nic ho netěší, trápí ho váha, na rameno klepe úzkost a deprese, bolí ho hlava…

A pak jsou zde akutní onemocnění a úrazy. Samozřejmě vám nebudu tvrdit, že vám spravím zlomenou nohu, nebo vyoperuji slepé střevo. Naopak, pokud budu mít podezření, že se jedná o nějaký závažný zdravotní problém, doporučím vám návštěvu lékaře specialisty. Ale ráda vám pomohu podpořit léčbu – hojení pooperačních ran, hojení polámaných kostí, zmírnit nežádoucí účinky chemoterapie, zmírnění otoků, bolestí hlavy, zubů, pooperačních ran …

Zajímá vás jakým způsobem vybírá homeopat lék? Vypadá to podivně, že? Chvíli si povídáte, načež dotyčný pronese latinské slůvko doprovázené číslicí a je to. Ano, někdy jsou symptomy natolik jasné, že mohu předepsat lék na místě během konzultace. Jindy je třeba analýzy získaných informací, abych nalezla ne vždy patrné souvislosti. Pak se zavírám do svého světa s notebookem na klíně a knihami kolem sebe. Skládám k sobě dílky – symptomy, které jsou důležité – až se mi složí celá skládanka – obraz léku. Počítač mi léků nabídne mnoho. Ne vždy je však správný hned ten první. Přichází další fáze mé práce, kdy musím pečlivě vybrat z velmi podobných obrazů ten jeden, nejvhodnější pro daného pacienta.

A proč potřebuji vědět tolik informací jen proto, že chcete lék na, řekněme, bolest hlavy? Homeopatie vnímá člověka jako celek, ne pouhý obal bolavého zubu. Proto “celková homeopatická léčba”. Ráda používám příklad s hodinovým strojkem. Pokud uvnitř nějaké kolečko nefunguje správně, nedělá, co má, točí se rychleji nebo naopak pomaleji, ovlivňuje to celý strojek. A když poznám ten strojek, promažu ho a seřídím, tak se někdy nemusím toho jednoho kolečka ani dotknout. Díky komplexní péči se dá do pohybu také. 

Vaše Magdalena.