Dnes pro dámy a zimomřivé pány. Venku je fakt zima. Bez rukavic to nejde. Ale co když to nejde ani s nimi? Velmi často se mi pacientky svěřují s nedostatečným prokrvením rukou i nohou. Jedná se o potíž běžnou u žen, muži jí trpí málokdy. Cévy se občas bolestivě stáhnou a prsty rukou (někdy i nohou) se nedokrvují. V zimě může být tento stav velice bolestivý. Konečky prstů jako by hořely a není způsob, jak si honem pomoci. Příčin těchto potíží může být víc – krční páteří počínaje a Reynauldovou chorobou konče. Co ale s tím, když chcete i v zimě vycházet ven?

Protože tuto potíž znám velmi důvěrně, hledala jsem způsoby, jak si rychle a účinně pomoci. Z vlastní zkušenosti vám tedy mohu doporučit promazávání rukou až k loktům a nohou od chodidel cca do dvou třetin lýtek následující směsí olejů.

Co budete potřebovat:

Éterické oleje:

  • levandule 5 kapek
  • geránium 5 kapek
  • muškátový oříšek 15 kapek
  • pepř černý 5 kapek (sama ho ve směsi nemám a přesto funguje)

Nosný olej dle vlastní preference (já použila kvalitní olivový) 50 ml

Lahvičku, může být i s kapátkem (použila jsem vymytou od lihové tinktury)

Výroba je úplně jednoduchá. Éterické oleje prostě nakapete do lahvičky s nosným olejem, před každým použitím protřepete a je to.

Olej používám, jak si vzpomenu. Někdy jen ráno a večer, někdy i v průběhu dne. Můžete jím nahradit běžný krém na ruce. Úleva přichází překvapivě rychle, v řádu minut.

Příjemný den přeji,

vaše Magdalena.

Foto: Petr Sapík