Vánoce se blíží! Alespoň to tak už měsíc vypadá v supermarketech… Dovolím si vám navrhnout pár tipů, čím obdarovat své blízké. Hodit se budou zejména těm z vás, kdož mají v rodině neuspokojitelné jedince, kteří ale přece nic nepotřebují, protože už všechno mají… Svůj každoroční vánoční boj jsem vyřešila tkáňovými solemi a “je klid”. Pro snadnější orientaci jsem pro vás tkáňové soli “rozškatulkovala” na pomyslné balíčky podle toho, komu jsou určeny.

Balíček Těhotná žena – Calc Fluor, Calc Phos, Ferr Phos a Mag Phos

Calc Fluor a Calc Phos zajistí dostatek vápníku pro matku i dítě. Ferr Phos se postará o dostatek železa – mnoho těhotných žen řeší anémii a potíže způsobené různými preparáty, které místo, aby doplnily železo, způsobují zácpu a další potíže. Mag Phos řeší křeče, tvrdnoucí bříško a na konci těhotenství podpoří efektivní konrakce.

Balíček Kojící žena – Calc Phos a Calc Fluor

Vápník je velmi důležitý pro stavbu kostí a zubů, okostice a zubní skloviny. V těhotenství jsme zásobníkem vápníku pro naše děti, stejně tak při kojení. Když jej správně doplníme, nemusí platit staré přísloví “Za každé dítě jeden zub”.

Balíček Malé děti v domě – Ferr Phos, Kali Phos, Kali Mur a Calc Phos

První tři soli se vám skvěle osvědčí při prevenci i léčbě nachlazení, viróz i bakteriálních infekcí ( viz článek). Calc Phos se pak stará o správnou buněčnou výživu. Lze ji podávat komukoliv, kdo je stále ještě ve vývinu, nebo v časté fyzické zátěži. Malým dětem uleví od růstových bolestí, sportovcům od pozátěžových křečí, uvolní ztuhlé trapézy těm, kdo “musí vše zvládnout sami”.

Balíček Máma/Táta na plný úvazek – Kali Phos, Ferr Phos, Nat Mur, Mag Phos, Calc Phos

Kali Phos dodá energii, Ferr Phos okysličí organismus, čímž zároveň podpoří přísun energie a působí protizánětlivě. Nat Mur zajistí správný pitný režim a Mag Phos uleví napjatým nervům. Calc Phos pomůže těm, kdo “musí vše zvládnout sami”, trápí je ztuhlé trapézy, krční páteř, pozátěžové křeče.

Balíček Student/ka, Manažer/ka – Kali Phos a Ferr Phos, může být i Nat Mur

Kali Phos dodá energii potřebnou při hodinách sezení nad knihami, aby se informace lépe “vstřebávaly”. Ferr Phos dodá kyslík a pomáhá udržet bdělost. Nat Mur se postará o to, že se napijete také vody a ne jen kávy. (Doporučuji nepodávat Kali Phos společně s Ferr Phos cca 2-3 hodiny před plánovanou večerkou, aby se organismus stihl zklidnit a nenastaly potíže se spánkem.)

Balíček Řidič – Kali Phos, Ferr Phos, Nat Mur, Calc Phos

Kali Phos a Ferr Phos udrží řidiče bdělého. Nat Mur zajistí pitný režim (a tedy i zastávky). Calc Phos pomůže při namožení a křečích z jednotvárného zatížení svalů.

Balíček Sportovec – Calc Fluor, Calc Phos, Ferr Phos, Nat Mur

Calc Fluor dodá tkáním elasticitu, Calc Phos pomůže s regenerací po tréningu, Ferr Phos “nakopne” a Nat Mur zajistí správnou hydrataci organismu.

Balíček Detox – Nat Sulph, Nat Phos a Nat Mur

Nat Sulph podporuje játra a pomáhá detoxikovat organismus. Nat Phos reguluje pH organismu a tím zabraňuje jeho překyselení. Nat Mur podporuje ledviny a správnou hydrataci organismu, která je při jakémkoliv detoxu velmi důležitá.

Balíček Senior – Kali Phos a Biokomplex

Ideální kombinace nejen pro starší lidi. Kali Phos dodává energii a udržuje mozek “v chodu”. Biokomplex se pak postará o stálý přísun všech potřebných minerálů. Samozřejmě je vhodné při deficitu brát konkrétní sůl, ale jestli volíme mezi multivitamínem z lékárny a Biokomplexem, má volba je jasná.

Balíček Bojová trojkombinace – Nat Mur, Ferr Phos a Kali Phos

Nat Mur zajistí hydrataci organismu – bez vody není život. Ferr Phos kyslík a Kali Phos energii. Tato kombinace se podává v případech, kdy jde doslova o život. Může jít o hrozící potrat, těžce nemocné lidi… V případě onkologických a chronicky nemocných lidí je vhodné podávat také Nat Phos na odkyselení organismu a Antioxidant (Selen, Měď, Mangan a Zinek).