Kubánský pavouk měl fakt smůlu. Nejdřív ho ulovili a pak po cestě lodí do Anglie zemřel. Jestli to bylo žalem nebo vzteky už nezjistíme, ale každopádně je nám dodnes velmi užitečný. Vznikl z něj totiž lék.

Ocení ho zejména alergici, kteří na muchničky, ovády a jiné “podněty” reagují velmi bolestivým otokem, který mění barvy od purpurové, přes modrou až k fialové či černé.

Otoky jsou zatvrdlé, praskají v nich žilky, často po nich zůstává kůže jinak pigmentovaná, skvrny mohou být viditelné i roky.

Běžně se na tyto stavy podávají antibiotika.

Dále se uplatní v případech gangrén, septických stavů, tkáň je tmavá, modrá či hnědofialová, bolestivá…

Postižený jedinec se obvykle silně potí.

Bolest je ve všech případech velmi intenzivní, často se nedá postiženého místa ani dotknout.

Z vlastní zkušenosti: Své alergie mám už roky pod kontrolou. Po komárovi trošku oteču, po muchničce víc, ale žádné drama… Jenže letos jsou ti hmyzové buď jedovatější, nebo nevím. I na komáry už jsem několikrát zareagovala naprosto nezvykle. Objevil se otok a přišla silná bolest. Následně se původně světlý otok začal vybarvovat do temně ruda. Sice se zmenšil, ale přesně dle popisu zatvrdl a zrudl. Inu co, nasadila jsem Tare-c a otok i barvičky poměrně rychle zmizely.

Před 8 lety jsem si musela nasadit Tare-c i na štípnutí včelou. Netuším, kde chudák předtím seděla, ale místo vpichu oteklo do obřích rozměrů a ztvrdlo. Udělal se mi modrofialový flek s jasně viditelnými žilkami. Po nasazení léku (po 2 dnech, protože jsme nebyli doma) začal otok konečně ustupovat a zabarvení zmizelo. Na tuhle událost jsem ale dlouho měla vzpomínku v podobě “barevného suvenýru” na lýtku.

Pokud trpíte alergií na hmyzí štípnutí, rozhodně si “kubánského pavouka” pořiďte. Stačí v potenci c 30.

Užívejte 3-5x denně jednu kuličku do vymizení příznaků (zatvrdnutí, otoku, zabarvení).

Při alergických reakcích ještě doporučuji tkáňovou sůl Nat Mur. Stará se o správnou hydrataci organismu. Je to důležité, aby se biologický jed mohl z těla “odplavit”.

Preventivně podáváme 2 tablety denně, akutně 4 -15 denně. 

Nezapomínejte na pitný režim! Nat Mur vás sice donutí pít, ale znám případy, kdy se to ani jí nepodařilo.

Přeji vám krásné letní dny.

Fotka je od Strýčka Googla.